You are here

Špačinský kotlík (13. 6. 2015)

V Špačinciach sa konala po prvýkrát akcia vo varení gulášu. Toto podujatie, dobre známe z okolitých dedín tak zavítalo konečne aj k nám. Mottom však bolo niečo iné ako iba navariť fúru gulášu. Hlavnou myšlienkou bolo zapojiť všetky organizácie v obci a z vyzbieraných peňazí za predaj gulášu tak pomôcť tým najmenším, deťom z Materskej škôlky a Základnej školy. No a keďže U.F.O. Špačince je legitímnou organizáciou v obci a podobné akcie sú mu blízke nemohlo na takejto akcii chýbať.

Dokonalá príprava začala už týždeň vopred, objednanie kvalitného mäsa, zemiakov, zabezpečenie kotlíka, stánku atď. V deň akcie tak už iba stačilo, tieto atribúty logisticky pospájať do zdarného výsledku.

  

Prišlo viacero našich členov a aj keď každý sem-tam odbehol stále nás tam bolo dostatok aby sme všetko zvládli. Treba sa ale priznať, že nie sme žiadny šéfkuchári, dokonca ani toho gulášu sme všetci dokopy nenavarili toľko, koľko v iných tímoch jeden človek no o to zodpovednejšie sme sa zase pripravili. Každý mal svoj recept, dobré rady od mám a známych a tak sme tie najlepšie veci pozbierali do jedného hviezdneho receptu. Všetko sme mali teoreticky pripravené na výbornú no a v technickej záležitosti sme improvizovali resp. nechali si poradiť od konkurencie. (J ďakujeme JDS a PZ Svornosť)

Popri varení a degustácií sme však stíhali všetko možné. Dokonca sme v parku usporiadali aj malú akadémiu pre najmenších. Výborná prípravka zaujala 8 šarvancov a aj keď si to väčšinou všetci vyskúšali, boli by skvelé ak aspoň jeden z nich neskôr skončí v našom tíme. Problémom s nedostatkom hráčov sa boria všetky športové kluby a preto treba vyvinúť mnohonásobne väčšie úsilie ako v minulosti, aby sme mladých k nejakému športu pritiahli.

Čas utekal naozaj veľmi rýchlo. A ani sme sa nenazdali a štvorhodinový limit na navarenie gulášu nám vypršal. Ako však už bolo naznačené, zle to ani nemohlo dopadnúť. Tak sa stalo, že výsledkom bol ten najlepší guláš aký sme kedy urobili.

Tesne pred 15:00 sme sa museli pripraviť na príchod stoviek degustátorov. Vyzdobili sme si stánok, ku každému gulášu sme pripojili aj leták o našom klube a tak sa ľudia ochotne nechali pozvať na ochutnávku.

Všetkým určite chutilo. Niet sa čomu čudovať, že od každého stánku z 21 zúčastnených sa po ochutnávke ozvalo. „Že je to najlepší guláš aký ste tu jedli?“ Referencie boli väčšinou kladné. Niektoré aj protichodné, ako napr. príliš slaný vs. málo soli. Ale čo je hlavné všetkým chutilo, všetok guláš sa minul (a tak musel byť dobrý) a pomocou krásnej vyzbieranej sumy za 526 porcií sme aj mi dopomohli peknej myšlienke. Na záver sme dostali účastnícky diplom, kde sme sa zase chytali za hlavy.... FRISBIE sa píše FRISBEE [frisbí]! :)

Created by ryska