You are here

2. ligové kolo Ultimate Frisbee ( Zákopčie, 21.07.2018 )

Druhé ligové kolo nás zastihlo počas letných prázdnin. Po prvýkrát to bola lokalita Zákopčie, kúsok od Turzovky. Turnaja sa zúčastnili: Bibiána Pinkasová, Michaela Rafajová, Dominka Horváthová, Ivan Sekera, Jozef Horváth, Tomáš Lehuta, Martin Uhlík, Samuel Strečanský, Ondrej Lietavec, Samuel Kukan, Sabína Hluchová, Dávid Hlbocký a Mark Taylor.

Vzhľadom na vzdialenosť bodov A a B ( Špačince - Zákopčie ) bolo nutné vyraziť opäť v skorých ranných hodinách, aby sme stíhali náš prvý zápas. Každý určite ocenil radšej skoršie vstávanie, ako možnosť ísť o deň skôr, a prespať na zemi v miestnej telocvični. Zvlášť našim starším hráčom to býva menej a menej pohodlné. Ako sme sa približivali k miestu B, začali nastávať problémy. Najskôr to bola naša navigácia ( pardon navigátorka ) :-) No a záverečný dojazd k ihrisku, ktorý sme absolvovali lesnou cestou  plnou dier, konárov a kamenia v teréne, ktorý by robil problém aj V3-ske, bol len čerešničkou na torte.  Zaujímavé však bolo, že aj navigácia aj navigátorka to považovali za úplne regulárnu cestu :-) Našťastie sme dorazili bez odtrhnutých kolies a rozbitých tlmičov a tak nebol úvodný zápas ohrozený.

V prvom zápase náš čakal tím Paskudy. Spočiatku to bolo len také oťukávanie sa. Súper dal zo svojho útoku bod a my sme hneď na to vyrovnali na 1:1. Súper znova bodoval a my sme dorovnali na 2:2. Po chvíľke to bolo 3:4 a my sme znova dorovnali na 4:4. Potom sa to zlomilo a vyhrávali sme zrazu 5:4. Tentokrát však doťahoval súper a opäť bolo vyrovnané 5:5. Následne sa nám zadarilo, a tromi bodmi v rade sme vyhrali polčas 8:5. Po polčase sme navýšili na 9:5 a aj keď to súper zdramatizoval a dotiahol na 9:8, zápas sme nakoniec zvládli a vyhrali sme 10:8. Úvodná výhra nás potešila, no bola aj poznačená mnohými zraneniami. To že Jožko Horváth nič nehral sa dalo ospravedlniť, keďže naozaj nič nehral. Výron členku ho trápil už od štvrtka a do bodu B prišiel na barlách. No po prvom zápase ho nasledoval Martin s členkom, Miška s kolenom a Sabína tiež s nohou. Ale našli sme po zápase aj jednu pozitívum, po prvýkrát v roku mala Biba melón a radosť bola naozaj veľká :-)

Náš druhý zápas bol proti tímu Outsiterz. Mladí chalani pod taktovkou Kesa boli naozaj šikovní. Zo začiatku sme sa ako tak držali. 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 2:4 avšak polčas sme prehrali 4:8. Súper hral veľmi dobre pozične a my sme akoby nevedeli urobiť poriadny nábeh a odhod disku ani nespomíname. Bola to katastrofa.  Toľko nevynútených dropov a záhodov sme už dávno nerobili. Po polčase to nebolo o nič lepšie 4:9, 5:10, 6:10 až na konečných 6:11 pre súpera. Mimochodom opäť sa zranil Tomáš, takže svoju bilanciu zranení s Outsitermi navýšil na 126:0. Po dvoch zápasoch, 4 zranení + Jožo, ktorý si to priniesol z domu, bolo len predzvesťou našich budúcich výkonov.

V treťom zápase sme si trošku napravili chuť. Zápas s Norh Side U17 sme poňali zónovou hrou, keďže polovica tímu sa trápila s bolesťami svojich zranení. To nám skvele vychádzalo a súper nám to uľahčoval. Mladí Turzovčania mali miestami veľmi dobrú hru, no vždy nervózne pred zónou spanikárili. Zvíťazili sme 15:0, ale pozitívne hodnotíme najmä to, že celý ich tím mal asi 20 mladých nádejných hráčov. Nech im to vydrží.

Našich štvrtým súperom bol Norh Side. Tí skúsení. A treba povedať, že hrali pekne a využívali naše chyby. Do stavu 3:3 sme sa doťahovali  po bode, no potom nám súper odskočil na neuveriteľných polčasových 3:8. Kopili sme chyby. Ani nie tak kvôli našim zraneniam, ale boli to hlúpe amatérske chyby. Za celý deň sme ihneď z rozohrávky zahodili disk v každom zápase a to niekoľkokrát. Po polčase to nebolo o nič lepšie. 3:9, 4:9, 4:10, 5:10, 5:11. Už bolo málo času do konca zápasu, a aj keď sme znížili na 6:11, súper s prehľadom zvíťazil 6:12.

Po zápase sme boli unavení hlavne z toho slnka, ktoré celý deň pražilo. Neskoro sme si našli chladné priestory v blízkej škole a v poslednej prestávke sme dali prednosť občerstveniu pri kofole. Tu sme spoznali ,,domácich,, a takmer sme menili plány, a ostali na nedeľný futbalový turnaj, keďže ubytovanie pre celý tím sme mali vybavené u miestneho organizátora :-)

Posledný zápas dňa sme hrali o 19:45. Úplne po prvýkrát sa stalo, že sme hrali takto neskoro. Napriek času to bol po všetkých stránkach super zápas. Slnko už bolo dávno zapadnuté, mierne chladnejší vzduch a pocit, že sa netreba šetriť na ďalšie zápasy dodal súboju iný rozmer. Ani toto však nepomohlo našim výkonom, keďže medzitým už mal problémy aj Mark. Pri pohľade na našu striedačku sme vyzerali ako po nejakej hromadnej havárii, všetci krívajúci a s bolestnými grimasami na tvári. Čo vám budem hovoriť, prehrali sme 9:15, znova to nebolo vôbec také strašné, ale robili sme veľa chýb, ktoré súper trestal. Po celý deň sme sa borili so slnkom, zraneniami a zbytočnými záhodmi. Konečné 4.miesto nebolo to, s čím by sme boli spokojní. Bolestivé výrazy v tvárach ešte napravila totálne ľadová sprcha. Záverečný ceremoniál o 21:15 takmer v tme, bol opäť novým zážitkom. Celý turnaj mal asi millión prívlastkov ,, toto sme zažili prvýkrát,, ale o to pozitívnejšie to vnímame.  Na záver nás naši miestný kamaráti ešte pozvali na domáce údené klobásky, organizátori veľmi obetavo zohnali ešte pečivo a tak sme sa pred desiatou hodinou večer mohli vydať na 2- hodinovú cestu do Špačiniec.

Výsledky tímu:

U.F.O. Špačince - Paskudy                        10:8

U.F.O Špačince - Outsiterz                         6:11

U.F.O. Špačince - North Side U17              15:0

U.F.O. Špačince - North Side                      6:12

U.F.O. Špačince - Kus FEAR                      9:15

Celkové výsledky:

1. Kus FEAR

2. North Side

3. Outsiterz

4. U.F.O. Špačince

5. Paskudy

6. North Side U17

 

Ondro L. :-)

Created by ryska