You are here

Halové majstrovstvá Slovenskej republiky v kategórii mix ( Prešov, 04.-05.03.2017 )

Tím U.F.O. Špačince reprezentovali: Bibiána Pinkasová, Soňa Kubišová, Dominika Šišková, Michaela Rafajová, Tomáš Lehuta, Ivan Sekera, Jozef Horváth, Ondrej Lietavec, Milan Hajšo a Martin Uhlík. Turnaja sa zúčastnilo osem tímov, ktoré si zahrali v dvoch skupinách, z ktorých neskôr vzišli krížové zápasy. V našej skupine nás čakal tím Outsiterz, North Side a Kus Plastu.

Prvý zápas sme nastúpili proti tímu Kus Plastu. Hrali sme na dve stabilné päťky, ktoré sa pravidelne striedali. Zo začiatku sme sa hľadali a skúšali, čo bude na súpera platiť. Samotný úvod naznačoval veľmi tesný zápas. Až po skóre 3:3 sa striedal bod na našej strane, bod na strane súpera. Podarilo sa nám však prelomiť súperov útok, vyhrávali sme 4:3 a postupne dokonca až 7:4. Zdalo sa, že máme účelnú stratégiu, no súper to nevzdal a polčas skončil nakoniec 7:7. Bolo to náročné nepoľaviť a snažiť sa nehrať súperovu hru, ale našu. Po polčase sme tak začali hrať efektívnejšie. Bod na 8:7 nám dodal istoty a po chvíli sme vyhrávali 14:10. Po skončení času sa dohrával ešte bod, ktorý súper premenil a tak sme vyhrali 14:11. Veľmi náročný úvodný zápas, avšak veľmi dôležité víťazstvo. 

V našom druhom zápase sme si zmerali sily s tímom Outsiterz. Veľmi dobre známy tím, ktorý pravidelne vyhráva turnaje, nám naháňal obavy. Zápas sa však vyvíjal celkom dobre. V úvodnom ,,oťukávaní sa,, s hrou súpera sme hrali na rozdiel bodu. Pri skóre 2:3 v prospech súpera, sa nám podarilo zatlačiť na súpera a otočiť na skóre 5:3 pre nás. Náskok sme si udržovali a polčas sme vyhrali 8:5. V druhom polčase sa nám hralo veľmi dobre, aj keď bola hra vyrovnaná, mali sme pocit, že nám to ide o  niečo lepšie ako súperovi. Postupne sme pridávali body a vyhrávali sme 14:7. Na záver zápasu sme začali vymýšľať, čo súper trestal. Nakoniec sme však vyhrali v pomere 14:10 a mali sme správne nakročené na víťazstvo v skupine. 

Tretí zápas skupiny sme hrali proti tímu Northside Turzovka, v ktorom hral aj náš hráč Samo Strečanský. Zápas sme mali vo vlastných rukách od začiatku a od vytvorenia náskoku sme si ho strážili. Viac menej sme kontrolovali celý zápas a vyhrali sme 14:7. V krížovom zápase, veľmi dôležitom pre postup do hornej štvorky a bojov o finále, nám víťazstvo v skupine prisúdilo posledný tím z druhej skupiny, čo bol tím Kefear. Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, trestali sme chyby súpera a polčas sme vyhrali 8:4. Do druhého polčasu sme nabehli rovnako intenzívne, aby sme niečo nepodcenili a našou skvelou hrou sme vyhrali 18:9. Týmto víťazstvom sme si zabezpečili postup do semifinále medzi štyri najlepšie tímy.

Prvý hrací deň bol za nami. Pripísali sme si 4 výhry a v tíme vládla spokojnosť. Už nás čakala len zaslúžená sprcha, večera a následne spoločný večer v našom ,,telocvičňovom bufete“ so všetkým čo k tomu patrí.

V nedeľu nás opäť čakal zápas s Outsitermi, tentokrát už o postup do finále. Vedeli sme, že Outsiteri to vedia hrať, a aj keď neboli v ideálnej zostave, mali veľmi veľa dobrých hráčov. Vedeli sme, že ak chceme pomýšľať na finále, tak musíme hrať naplno od začiatku a nepodceniť súpera. Zápas sa  v úvode vyvíjať až podozrivo ľahko. Vyhrávali sme 5:0. Potom sa však ukázala sila súpera, a ani sme sa nenazdali a súper dotiahol skóre na 5:4. Podarilo sa nám skórovať a pridať bod na našu stranu a zvýšiť náskok na 6:4. Súper síce dotiahol na 6:5, ale polčas sme vyhrali v pomere 7:5 my. Zároveň bol polčas veľmi dobrým prerušením nátlakovej hry súpera. Upokojili sme sa a dohodli, ako budeme pokračovať. Zrejme to malo pozitívny vplyv, keďže sme v druhom polčase dominovali. Takmer všetko nám vychádzalo a naša obrana spolu s efektívnym útokom boli lahôdkou aj pre oko diváka. Zápas sme vyhrali presvedčivo 18:9 a postúpili sme do finále.

Vyvrcholením celého turnaja bol nakoniec finálový zápas o konečné 1.miesto, kde sme sa stretli s tímom Mental Discorders. Aj keď sme začínali útokom, prvý bod dal súper. My sme následným útokom dotiahli. Takto to pokračovalo, za stavu 2:2 sme prelomili súperov útok a vyhrávali sme 3:2. Súper však ukázal svoje kvality a pre zmenu otočil na 3:4. Celý zápas bol veľmi náročný a bolo vidieť, že sa stretli dva najsilnejšie tímy na turnaji. My sme však nezvládli tento tlak, za stavu 3:4 sme veľmi chceli dorovnať, čím sa kopili chyby. Zbytočné dlhé disky do zóny boli skôr na škodu a po každej strate disku to súper využil a zvyšoval svoj náskok. Polčas sme tak prehrali 4:8. V druhom polčase sme sa snažili zabrať a na oboch stranách padali veľmi pekné body. Sonka dala dokonca callahana, takmer v horizontálnej polohe J. Zápas sme však prehrali dosť vysoko, 9:16. Boli sme sklamaní, najmä preto, že sme prehrali takým rozdielom. Bol to však veľmi spiritový zápas bez akýchkoľvek zbytočných hlášok. Rozhodla však skúsenosť súpera a vyváženosť, či mužskej, ako aj ženskej časti ich tímu.

Na turnaji sme obsadili konečné druhé miesto, čo sme však v konečnom dôsledku zhodnotili ako skvelý výsledok a celkovo sme boli s našou hrou spokojní, no opäť to nevyšlo. Naše baby sa predviedli a patrili k tým najlepším na turnaji, čo nám poskytovalo obrovskú výhodu oproti iným tímom. Naša zónová aj osobná obrana robila všetkým tímom problémy, no ako nám povedal v záverečnom kolečku aj súper, chýbajú nám skúsenosti. Nemáme tú istotu v zápasoch, kde ,,už o niečo ide,, a zbytočne sa stresujeme. Poradili nám aby sme začali navštevovať zahraničné turnaje, kde vieme nabrať skúsenosti a posunuli sa tak herne ďalej.  

Výsledky tímu:

U.F.O. Špačince-Kus Plastu                        (14:11)

U.F.O. Špačince-Outsiterz                          (14:10)

U.F.O. Špačince-Northside Turzovka          (14:7)

U.F.O. Špačince-Kefear                               (18:9)

U.F.O. Špačince-Outsiterz                           (18:9)

U.F.O. Špačince-Mental Discorders           (9:16)

Celkové výsledky:

1. MentalDiscorders

2. U.F.O. Špačince

3. Kus Plastu

4. Outsiterz

5. Northside Turzovka

6. Kefear

7. Paskudy

8. Baník Lásky

Spirit   of   the game:     Baník Lásky

 

Created by ryska