You are here

Halové majstrovstvá Slovenskej republiky v kategórii mix ( Senica, 14.-15.4.2018)

U.F.O.Špačince reprezentovali: Bibiána Pinkasová, Soňa Kubišová, Michaela Rafajová, Dominika Horváthová (nedeľa), Jozef Horváth, Tomáš Lehuta, Ivan Sekera (nedeľa), Zdeno Lehuta (sobota), Ondrej Lietavec, Samuel Kukan, Samuel Strečanský, Martin Uhlík.

Už to vyzeralo  tak, že HMSR-MIX nebudú, keďže pôvodný marcový termín v Prešove kolidoval mnohým tímom s iným turnajom a tak bol pre slabú účasť turnaj zrušený. Našťastie sa však podarilo nájsť náhradný termín a dostatok tímov na organizáciu aj tohto druhu turnaja. Turnaja sa zúčastnilo sedem tímov, kde si najskôr všetci zmerali sily systémom každý s každým z čoho vznikol následný pavúk pre boje o umiestnenie. Hralo sa systémom 5v5 pull play a na ihrisku boli vždy minimálne dve resp. tri baby v každom tíme. V minulom roku sme obsadili v Prešove druhé miesto a aj naše nasadanie z prvého miesto nás nútilo mať iba tie najvyššie ambície. Škoda len, že aj iné tímy nepostavili svoje družstvá čím by zatraktívnili celý turnaj.

Úvodný zápas sme nastúpili proti tímu North Side 1. Začiatok bol vyrovnaný a tímy sa doťahovali po bode, až do stavu 3:2 pre nás. Potom sa nám podarilo súperovi odskočiť až na polčasových 5:2. Po polčase sme síce zvýšili na 6:2, no zrejme sme sa nechali uniesť priebehom hry a poľavili sme. To súper ideálne využil a vyrovnal na 6:6. Našťastie pre nás, sme opäť zabrali a dvomi bodmi v rade sme ukončili stretnutie s výsledkom 8:6. 

V druhom zápase sme nastúpili proti tímu Kus Plastu B. Tento zápas sme začali lepšie a už po pár minútach sme mali sľubný náskok. Súper nám hru uľahčoval mnohými nevynútenými dropmi a tak sme poľahky išli na polčasovú prestávku za stavu 8:1. V druhom polčase sme už kontrolovali zápas a súpera do ničoho vážnejšieho nepustili. Zápas sme nakoniec vyhrali v pomere 17:1.

V treťom zápase nás čakal ďalší tím, tentokrát North Side 3. V zápase sme mali navrch. Súper mal veľa mladých hráčov, a aj keď mali miestami veľmi dobrý pohyb, netrpezlivosť ich vždy obrala o disk, čo sme my trestali. Polčas sme vyhrali 7:0 a nakoniec aj celý zápas 12:0.

Naším štvrtým súperom bol tím North Side 4. Opäť to bol podobný zápas a iba netrpezlivosť a zbrklosť súpera im neumožnila skórovať viackrát. V zápase sa nám podaril aj callahan Ondreja Lietavca na 7:0 :-) Polčas skončil 9:0, aj keď pohybom a hrou to nebolo úmerné výsledku. Po polčase súper znížil na 9:1 a do konca zápasu pridal ešte jeden bod. Zápas skončil 15:2 v náš prospech.

Posledný zápas dňa sme si zmerali sily aj s tímom North Side 2. Súper začal dobre a po prvom bode bolo 0:1 pre súpera. My sme však ukázali, že hrať vieme a otočili sme na 4:1. Všetko to boli dlhé body a museli sme zabrať. Polčas skončil 4:2 a všetko nasvedčovalo tomu že to bude ťažký zápas. Napriek obavám sme však po polčase navýšili náskok na 6:2 a už sme hru kontrolovali až do konca keď sme vyhrali 10:3.

Prvý deň bol za nami. Päť zápasov - päť výhier. Presne takto sme si to predstavovali :-)

Druhý hrací deň začal dohrávkami a tak nás čakal posledný súper Kus Plastu A zo Senice.  Domáci tím mal rovnakú bilanciu z predchádzajúceho dňa a to päť víťazstiev a tak bolo jasné že najťažší zápas o víťazstvo v skupine máme ešte len pred sebou. Začali sme opatrne a po prvom bode sme vyhrávali 1:0. Súper však svojím útokom dorovnal na 1:1. Takto to išlo až do stavu 3:2, kedy bolo vidieť, že oba tímy hrajú to najlepšie čo v nich je. V tomto momente sa nám podarilo zlomiť útok súpera a odskočili sme na 4:2 a polčasových 5:2. Po polčase oba tímy pokračovali v skvelej hre ďalej. Zrazu bolo 5:3, znova sme odskočili na 6:3 a potom sme začali kopiť chyby. Seničanom sa to podarilo využiť a aj ich skvelou obranou dorovnali na 6:6. Blížil sa koniec zápasu a ani jeden z tímov nechcel urobiť chybu. Nám sa podarilo dať bod na 7:6, no súper odpovedal na 7:7. Už bol naozaj koniec zápasu a Seničania hodili krásny dlhý disk do zóny, kde to chytil ich najvyšší hráč a tak sme prehrali na universe point 7:8. Do toho času to bol najlepší zápas turnaja, so všetkým čo k tomu patrí.

Seničania tak vyhrali skupinu a nás čakal zápas o postup do finále cez tretieho v skupine. Tu sme sa stretli s tímom North Side 1. Bol to najsilnejší tím z Turzovky a to ukázal aj samotný zápas. V sobotu sme ich porazili, no keďže mali veľa skúsených hráčov, vedeli sa prispôsobiť našej hre. Po prvom bode bolo 0:1. Potom sme vyrovnali na 1:1 a už samotné súboje naznačovali, že to bude úplne iný zápas ako v sobotu. Hralo sa o postup do finále. Súper mal skvelý pohyb a v osobnej obrane sme mali s nimi problémy. Ani sme nevedeli ako, a prehrávali sme 1:4. Síce sme potom znížili, ale súper s prehľadom vyhral polčas 2:5. Cesta do finále sa nám vzďaľovala, a tak sme potrebovali zmeniť našu hru. Začali sme zónou, čo bol skvelý ťah. Súper mal problém odhadzovať disky a stred ihriska bol skvele bránený druhým „kepom“. Súpera sme nútili hádzať vysoké disky cez celé ihrisko, čo sa nám darilo odchytávať. Výsledkom bolo, že sme úžasne otočili celý priebeh zápasu a zrazu sme vyhrávali my v pomere 7:5. Týchto päť bodov v rade súpera rozhodilo a na záver sme už strážili výsledok, aj keď sa súperovi podarilo znížiť na 7:6. Opäť to bol veľmi pekný zápas, ale mali sme na mále. Súper veľmi dobre hral a našťastie pre nás sme aj skúsenosťami vedeli zmeniť tempo a vývoj zápasu a nakoniec sa tešiť z postupu do finále.

Posledný zápas turnaja bolo naše vysnívané finále :-) V ňom sme sa stretli s tímom Kus Plastu A, ktorý kráčal turnajom bez prehry. Vo finále sa tak stretli dva najlepšie tímy a sobotný vzájomný zápas nám dával nádej, ale aj varovanie, aby sme každý dôsledne plnili svoje úlohy. Seničania začínali útokom a ako inak, svoj útok aj premenili. My sme im však nezostali nič dlžní a vyrovnali sme na 1:1. Následne sme navýšili na 2:1 ale seničania rovnako dorovnali na 2:2. Hralo sa veľmi aktívne. Na doraz síl a ani jeden tím si nepripúšťal chybu. Znova sme viedli 3:2, na čo súper odpovedal bodom na 3:3 a následným brejkom na 3:4, a tak sme polčas prehrali o jeden bodík. V nastavenom trende sme pokračovali aj v druhom polčase. Znova sme sa na súpera dotiahli a ten nám opäť o bod utiekol. Za stavu 5:6 sa jednotlivé body začali predlžovať. Oba tímy hrali na doraz. Tesné obrany. Tesné hody a silný marking bol aj skvelým predstavením pre divákov. Tímy hrali na istotu. Nikto nechcel stratiť disk. Kým sme vyrovnali na 6:6 sme sa neskutočne nadreli. Dva - tri turnovery sme však vedeli zvrátiť a jednoduchým bodom sme to vyrovnali. Blížil sa koniec zápasu. Necelé dve minútky pred koncom mali disk seničania, zobrali si timeout a nám nezostávalo nič iné, iba dôslednou obranou zvrátiť situáciu. Naša zóna nám v tom úžasne pomáhala, a tak sa nám to aj podarilo. Disk bol v našich rukách a mohli sme útočiť na víťazný bod. Opäť sme však disk stratili a to bola voda na mlyn seničanom. Postupovali vpred, ale akoby zázrakom sme im opäť zobrali disk. Zostávalo 42 sekúnd do konca zápasu, keď sme zobrali timeout my, na vydýchanie. Už sme si nemohli dovoliť stratiť disk a postupným kľudným útokom sme dopravili disk do zóny, kde sme zaznamenali bod na 7:6. Do konca zápasu ostávalo zhruba 20 sekúnd. A aj keď sme sa nemuseli ponáhľať a mohli sme si už iba postrážiť čas, rýchlo sme sa ešte postavili na rozohrávku a dali tak súperovi možnosť dlhým diskom do zóny vyrovnať. Našťastie pre nás, aj keď v našej zóne boli všetci hráči súpera, Jozef Horváth vo výskoku zobral zo vzduchu disk spred všetky natiahnuté ruky, čím sme súperovi vyrovnať nedovolili. Sen sa stal skutočnosťou. Seničanom sme oplatili prehru z prvého vzájomného zápasu v ten najlepší možný čas. Záver stretnutia bol riskom pre oba tímy, oba tímy to mali niekoľkokrát vo svojich rukách a mohli rozhodnúť. No šťastnejší sme boli nakoniec my. Historický úspech Špačiniec aj Seničanov. U.F.O. Špačince získali titul Haloví majstri SR v kategórii MIX :-) 

 

Výsledky tímu:

U.F.O. Špačince - North Side1                    (8:6)

U.F.O. Špačince - Kus Plastu B                   (17:1)

U.F.O. Špačince - North Side3                    (12:0)

U.F.O. Špačince - North Side4                    (15:2)

U.F.O. Špačince - North Side2                    (10:3)

U.F.O. Špačince - Kus Plastu A                   (7:8)

U.F.O. Špačince - North Side1                    (7:6)

U.F.O. Špačince - Kus Plastu A                   (7:6)

Celkové výsledky:

1. U.F.O. Špačince

2. Kus Plastu A

3. North Side 1

4. North Side 2

5. North Side 3

6. North Side 4

7. Kus Plastu B

Spirit  of  the game: Kus Plastu B a North Side 1

 

Created by ryska