You are here

Halové majstrovstvá Slovenskej republiky v kategórii open ( Hlohovec, 25.-26.1.2020 )

Nový rok ešte ani poriadne nezačal a už tu máme prvý veľký turnaj. Tentokrát o mesiac skôr ako zvyčajne, ale o to s väčšou nedočkavosťou, sme sa tešili na zmeranie si síl s inými tímami. Špačince opäť nechýbali a v počte 8-ich hráčov chceli vylepšiť doteraz naše najlepšie umiestnenie (4.miesto) na tomto turnaji. Ľahké to nebude, veď je to najťažší halový turnaj.
Tím U.F.O. Špačince reprezentovali: Tomáš Lehuta, Ivan Sekera, Ondrej Lietavec, Jozef Horváth, Samuel Strečanský, Martin Uhlík, Michal Kšinant a Samuel Kosmál. Za tím Mental Discorders hral náš člen Samuel Kukan. Ako psychická podpora prišli aj Sabína Hluchová a Michaela Sekerová.
Úvodný zápas sme nastúpili proti tímu Mental Discorders. Začiatok bol trochu opatrný, keď sa oba tímy iba spoznávali a skúšali čo si budú môcť dovoliť. Za stavu 2:2 to bolo vyrovnané. Potom sme sa však pár bodmi od súpera odpútali a viac menej s prehľadom sme vyhrali prvý polčas v pomere 10:3. Po polčase sme pokračovali v našej hre keďže všetko fungovalo, a tak sme náskok navýšili na 14:4. Potom sme trošku poľavili, ale nakoniec to stačilo na víťazstvo v pomere 20:9. Súper sa nás snažil eliminovať, ale treba povedať, že ich bolo iba 5 a bez striedania odohrať celý zápas v plnom nasadení a to zanechalo na skóre svoju stopu.

Náš druhý zápas bol proti tímu Northside. Od začiatku to bol veľmi behavý zápas. Turzovčania mali šikovných, vysokých a rýchlych hráčov. Spočiatku to bol vyrovnaný zápas, ale podarilo sa nám utiecť o tri body na 6:3. Súper však vedel zatlačiť a skóre znížil. Polčas sme vyhrali v pomere 10:9. V druhom polčase to znova boli tesné obrany a body, keď ani jeden z tímov nechcel spraviť chybu. My sme však začali byť nervóznejší, tlačiť disk do zóny a to sa nám vypomstilo. Súper otočil a razom sme prehrávali 12:13. Blížil sa koniec zápasu a nám sa podarilo obrannými zákrokmi a premenenými bodmi znova prikloniť misky váh na našu stranu. V závere sme to však zvládli i napriek enormnému tlaku súpera a zápas sme vyhrali v pomere 15:14.
Naším tretím súperom boli Discredit. Tím, ktorí vonkajšiu sezónu nehráva ale v hale je nesmierne silný. Hráči patria vekom k tým najstarším na slovenskej frisbee scéne, ale roky skúseností z nich robia obávaného súpera. Presne takto aj vyzeral priebeh zápasu. Každý tím premieňal svoj útok a neurobil takmer žiadnu obranu. Bolo jasné, že zápas sa rozhodne na maličkostiach. Polčas sme vyhrali tesne 10:9. Po polčase to bola rovnaká hra, no napriek tomu sa nám podarilo od súpera odpútať o dva body na 14:12. Tento rozdiel sa nám podarilo držať až do stavu 18:16. Potom však zabral aj súper a znova bolo vyrovnané 18:18. Osobné chyby však boli okamžite potrestané. Stratený disk sa takmer nedal získať späť a vďaka nezvládnutému záveru sme prehrali 18:20. Súper mal pevnejšie nervy a svojou trpezlivosťou nás donútili k chybám. Tu sa ukázala vyspelosť ich hry.

Nevadí, našim posledným súperom v skupine mali byť Expendables. Vedeli sme, že v skupine by vzniklo kolečko a v prípade vyššej výhry sme skupinu mohli aj vyhrať. Do zápasu sme však vstúpili veľmi zle. Dlhými bodmi do zóny v rámci pokusov dať bod sme disk vždy stratili. Súper to trestal a ani sme sa nenazdali a prehrávali sme 0:3. Snažili sme sa náskok súpera znížiť, ale bolo to ťažké. 1:4, 5:8. Stále sme ten trojbodový náskok súpera neboli schopní znížiť. Každý si premieňal svoj útok a tak sme polčas prehrali 6:8. Zvyšok zápasu mal podobný priebeh. Každý bol trpezlivý, disky sa strácal iba výnimočne a ako sa blížil koniec zápasu začali sme tušiť, že zrejme to už nedobehneme. Tak sa aj stalo. Prehra o tri body v pomere 13:16 nás mrzela. Presne ten zaspatý začiatok akoby predpovedal výsledok zápasu. Nič to. Čakali sme koho nám rozpis turnaja pridelí v krížovom zápase. Dve prehry a dve víťazstvá síce nie je nič moc, avšak dôležitý bude prvý nedeľný zápas.
V nedeľu nás čakal zápas s tímom Outsiterz o postup do hornej štvorky. Tím, zložený z mladých, rýchlych hráčov doplnených o pár harcovníkov bol zárukou kvalitného zápasu. Zápas to bol opäť veľmi vyrovnaný. Mali sme síce obavy, že nás súper bude vysoko prevyšovať avšak na naše prekvapenie sme sa celkom držali. Polčas sme prehrali 6:9 a nebolo všetko stratené. Súper mal však obrovskú výhodu vo svojich behavých hráčoch. Boli na tom fyzicky lepšie a i keď sme mali viacero svetlých momentov tých čiernejších bolo viac. Každú našu chybu súper potrestal a to rozhodlo. Naše nepresné prihrávky a zbytočné dropy rozhodli, že sme prehrali 14:18. Škoda. Najhoršie štvrté miesto a hra v posledných zápasoch turnaja bola nenávratne preč. Neostávalo nám nič iné iba sa sústrediť na ďalšie zápasy a skúsiť zabojovať o to posledné piate kvalifikačné miesto.

V ďalšom krížovom zápase sme sa stretli s tímom Paskudy. Bolo nám jasné, že nemôžme zaspať na začiatku ako v posledných dvoch zápasoch, a tak sme začali na istotu. Presné nahrávky a výborné nábehy boli predzvesťou dobrého výsledku. Od začiatku sme viedli a postupne sme si náskok navyšovali. Súper hral veľmi dobre a hlavu v smútku sme mali hlavne z ich vysokých hráčov. Ako sa neskôr ukázalo nevyhrali sme s nimi v zóne jediný vzdušný súboj o disk. Sympatický výkon podali aj ich baby, ktoré hrali naozaj skvele a aj proti našim hráčom dokázali bodovať. Zvyčajne s babami hrávame aj my no tentokrát to dopadlo tak, že žiadna naša baba nemohla na turnaj ísť. Zápas by tak bol určite oveľa vyrovnanejší. Polčas sme nakoniec vyhrali 12:5. V druhom polčase sme pokračovali v podobnej hre a náskok sme si už podržali až do konca. Zápas sme vyhrali 19:11. Išli sme sa teda pobiť o posledné kvalifikačné miesto proti tímu Northside.

V spomienkach sme mali ten včerajší zápas, kedy sme záver takmer nezvládli. Nemohli sme však podobný scenár pripustiť znovu a v poslednom zápase turnaja sa už nebolo potrebné šetriť. Na súpera sme vybehli rýchlou hrou s výbornými nábehmi a po chvíli sme si vytvorili pár bodový náskok. Vyhrávali sme 6:3 a takmer so signalizáciou konca prvého polčasu súper znížil na 6:4. Fungovala nám výmena disku, zrazu sme si nezavadzali ani na ihrisku a každý bol ochotný pomôcť spoluhráčom z čoho vznikali mnohé záhody súpera. Darilo sa nám všetko trestať a s dostatočným náskokom sme nakoniec zvládli celý zápas v pomere 16:9. Boli sme radi, že sme nepripustili žiadnu drámu a takmer celý zápas sme boli v psychickej pohode vďaka vytvorenému náskoku zo začiatku zápasu.
Na TOP4 sme tento rok nedosiahli. No splnili sme si cieľ a tým bolo kvalifikovanie sa na budúcoročné HMSR OPEN. Vzhľadom k zraneniam, ktoré naši hráči pociťovali a tréningom z minulého roku sme s výsledkom spokojní. Nikto sa nezranil a i keď každý cítil únavu, výsledok potešil.

Výsledky tímu:
U.F.O. Špačince-Mental Discorders (20:9)
U.F.O. Špačince-Northside (15:14)
U.F.O. Špačince- Discredit (18:20)
U.F.O. Špačince- Expendables (13:16)
U.F.O. Špačince- Outsiterz (14:18)
U.F.O. Špačince- Paskudy (19:11)
U.F.O. Špačince- Northside (16:9)

Konečné poradie:

1. Iron Horse

2. Outsiterz

3. Expendables

4. Discredit

5. U.F.O. Špačince

6. North Side

7. Kus plastu

8. Paskudy

9. North Side U17

10. Mental Discorders

Ondro

Created by ryska