You are here

Halové majstrovstvá Slovenskej republiky v kategórii woman ( Krupina, 25.02.2018 )

Opäť po roku, nás čakal vrchol ženskej halovej sezóny - Halové Majstrovstvá v kategórii woman, tentokrát v Krupine. Na turnaj sme štartovali v nedeľu, skoro ráno, zo Špačince. Cesta však bola bezproblémová,  a tak sme dorazili na turnaj v predstihu. Tím U.F.O. Špačince reprezentovali: Bibiána Pinkasová, Soňa Kubišová, Sabína Hluchová, Dominika Horváthová, Michaela Rafajová a posili z tímu Paskudy Sabinov - Barbora Berková a Katarína Muranská. A naša podpora rôzneho druhu :-) , v neposlednom rade šoféri: Jozef Horváth a Ivan Sekera.

09:40 sme vstúpili do prvého zápasu proti tímu North Side Woman. Do zápasu sme išli s rešpektom,  nakoľko sme vedeli, že pár báb je výrazným ťahúňom tímu. Ale na druhej strane, mali aj veľa menej skúsených hráčok, preto sme vsadili na zónovú obranu, od ktorej sme očakávali, že bude robiť súperkám väčší problém, ako osobná obrana. Najväčšia sila tímu bola v handlerkách, tak ako sme čakali, ale ich ,,jadro,, hry bolo už o niečo slabšie, čo sa nám podarilo párkrát využiť, udržať svoj útok a z prvého zápasu sme odchádzali s výhrou 10:4.

Ďalší zápas, presne o hodinu 10:40, sme nastúpili proti košickému tímu Kefear. Dievčat bolo len 5, my sme potrebovali ušetriť sily a zároveň potvrdiť úlohu favorita v tomto zápase. Opäť sme nasadili zónovú obranu, ktorú sme počas hry upravovali, nakoľko sa im v úvode darilo prehadzovať nás cez ,,zatvorenú stranu,,. Ustriehli sme si to, podržali sme si každý náš útok, zobrali súperkám niekoľko obrán a zápas sme vyhrali 8:3.

Do tretieho zápasu sme išli proti tímu Baník Lásky. Nakoľko okrem dvoch skúsenejších hráčok mali takmer všetko nové tváre, opäť sme vsadili na zónovú obranu. Hneď úvod nás však zaskočil, nakoľko im táto obrana nerobila problém a s veľkou energiou sa vrhali nielen do každej obrany, ale udržiavali si aj svoje útoky. Nič iné nám nezostávalo, len okamžite zmeniť obranu, nakoľko 18 minút ubiehalo veľmi rýchlo. Po skôr ,,psychickom narušení,, našej hernej pohody, nakoľko sme čakali, že to bude jeden s jednoduchších zápasov,  sme sa dostali do náskoku 9:8. Ubiehali posledné sekundy zápasu a prípadné skórovanie súperiek by prinieslo remízu a dohrávanie víťazného bodu. Súperky však posledný hod do zóny zrealizovali až po odzznení konca zápasu,  a tým pádom sa šťastie naklonilo na našu stranu a pripísali sme si ďalšiu výhru.  

  

Ďalším dôležitým zápasom bol zápas proti bratislavskému tímu D-Foxes. Jeden z najväčších súperov turnaja s ktorým sme vedeli, že budeme zvádzať boje o popredné priečky. Tak ako aj my, tak aj súperky vsadili na zónovú obranu. V tej našej bolo niekoľko ,,trhlín,, a tak sme nie raz pomohli súperkám celkom ľahko dostať disk až do našej zóny. Zároveň pri našom útoku to fungovalo len na ,, handli,, ale ,, stred,, ihriska vôbec nepracoval, strácala sa náväznosť, takže sa nám nepodarilo dať toľko bodov, ako by sme čakali. Oproti predchádzajúcim zápasom to bol rozvážnejší a kľudnejší zápas, bohužiaľ sme si odniesli prvú prehru 6:11.

Predposledný zápas nás čakal proti tímu Kus Plastu. Vedeli sme, že musíme určite vyhrať, nakoľko by prípadná prehra mohla ohroziť naše postupové šance do bojov o medailu. V útoku sme vsadili na staré osvedčené, pevný handling a nábehy zo stacku v strede ihriska. Obranu sme začali zónov, ale zmenili sme ju na osobnú. Súperkám však chýbala trpezlivosť pri rozohrávkách,  čo nám pomáhalo brať im útoky, zároveň udržiavať tie svoje a zápas skončil našou výhrou 14:6.

Posledný zápas, ktorý mohol ohroziť naše šance o zlatú medailu, bol zápas proti tímu Outsisterz. Podobne ako proti tímu D-Foxes, sme čakali veľkú rozvahu na strane súperiek, či už pri útoku ako aj pri obrane.  Zápas bol veľmi vyrovnaný, doťahovali sme sa po bode a myslím, že aj napriek tomu množstvu odohraných zápasov,  ktoré sme mali v nohách, sme robili všetky maximum pre to, aby bola výhra na našej strane. Napätie priniesol hlavne záver zápasu, kde bol stav vyrovnaný 8:8 a chyba na našej strane priniesla výhru súperkám, 8:9. Vedeli sme, že sa bude robiť vo výsledkovej listine kolečko, ktoré po ,,prepočte,, zápasov,  napriek výhre Oustister, posunulo do bojov o zlatú medailu nás :)

Boj o zlatú medailu - opäť nezdolané D-Foxes. Vedeli sme, že nemáme čo stratiť. Oproti prvému zápasu sme vsadili na osobnú obranu, vedeli sme, že to bude náročné, ale nemali sme čo stratiť, len siahnúť na dno svojich síl. Chvíľami to pomáhalo a nie raz chceli súperky meniť svoju hru. Svoje útoky si však udržiavali a samozrejme potrestali každú našu chybu, preto bolo ťažké držať s nimi krok. K záveru sme vsádzali na čisto rizikové hody pri našich útokoch, ktoré vychádzali, ale bohužiaľ, času bolo málo a už po niekoľkých rokoch po sebe, nám zostala strieborná medaila a titul vicemajsteriek SR.

Výsledok krásny, ale keby každá hráme to čo vieme hrať, bol by možno ešte o niečo krajší :)

Výsledky zápasov:

U.F.O. Špačince - Notrh Side                       10:4

U.F.O. Špačince - KEFEAR                            8:3

U.F.O. Špačince - Baník Lásky                      9:8

U.F.O. Špačince - D-Foxes                             6:11

U.F.O. Špačince - Kus plastu Kus ženy       14:6

U.F.O. Špačince - Outsisterz                         8:9

U.F.O. Špačince - D-Foxes                             7:13

 

Celkové poradie:

1. D-Foxes

2. U.F.O. Špačince

3. North Side Woman

4. Ousisterz

5, Kus plastu - Kus ženy

6. KEFEAR

7. Baník Lásky

Created by ryska