You are here

Kvalifikácia na Majstrovstvá Slovenska v ultimate frisbee ( Turzovka, 27.-28.08.2016 )

Cez víkend 27.-28.8 sa konala Kvalifikácia na Majstrovstvá Slovenskej republiky kde náš tím nesmel chýbať. Napriek tomu, že väčšia časť tímu bola odcestovaná a museli sme ísť v „mladšej“ zostave sme sa v sobotu ráno zobudili s úsmevmi na tvárach a chuťou užiť si (a vyhrať)  každý zápas čo sa bude dať.

Zostava: Barbara Šišková, Bibiána Pinkasová, Dominika Šišková, Michaela Rafajová, Soňa Kubišová, Jozef Horváth, Martin Uhlík, Samuel Strečanský, Zdeno Lehuta.

Keď už sme teda zaparkovali pri ihrisku v Turzovke, obsadili si šatňu, najedli sa a obliekli dresy, boli sme pripravení nastúpiť do hry. Systém turnaja pozostával na zápasoch – každý s každým, 60 minút +1 cap.

9:45 sme nastúpili do boja s naším prvým súperom Northside B Tyro. Stretli sme sa tu s novými mladými tvárami, na ktorých bolo vidieť, že ich tento šport vážne baví a snažili sa dať zo seba všetko napriek tomu, že im o postup na MSR nešlo. V zápase sme si skúšali našu typickú obrannú zónu, ktorá nám celkom išla a zápas sme ukončili s výsledkom 15:2.

Po väčšej pauze nás čakal Northside A. Vedeli sme, že tentokrát to nebude ľahké nakoľko sme boli nútení hrať stále s minimálne 3 dievčatami na lajne. Od začiatku zápasu to bolo napínavé. Väčšinou sme sa doťahovali vždy o 1-2 bodíky, no nepoľavili sme ani na chvíľku a v závere pri dohrávaní capu sme našim útokom vyrovnali skóre, na to sme si ešte obhájili obranu, a tým sme tento zápas ukončili v náš prospech 10:9. Dúfame, že podobný pekný zápas si zahráme aj o týždeň :-)

Tento deň sme mali pred sebou ešte 2 zápasy, o ktorých sme vedeli, že budú ťažšie. Ešte k tomu sa nám jeden hráč zranil, takže sme museli pokračovať so 6 dievčatami a 3 chalanmi. Naše baby sa ale nedajú a hrdo sme nastúpili do oboch zápasov.

O 16tej sme sa postavili proti tímu Baník Lásky. Ako vždy sme sa pri tomto zápase dosť nabehali ale aj kvalitne zahrali a užili si hru. Napriek prehre 4:12 sme zo zápasu išli s dobrými pocitmi.

V poslednom sobotňajšom zápase sme sa stretli s Paskudami. Zničení a unavení sme sa aj tak snažili za týmito vysokými behavými chalanmi vládať...ako to išlo, tak to išlo no odniesli sme si druhú prehru o 7 bodov 8:15

Po vysnívanej sprche sme sa konečne ponáhľali na večeru a do telocvične si zložiť veci. Medzi tým sa konala menšia schôdza ohľadom komisie v ultimate, saf webe a podobne, ktorú viedol Matej Surový (Sury).

Na ďalšie ráno sme si mohli pospať, lebo nás prvý zápas dňa čakal až o 11:30. Pred ním sme stihli raňajky, kde Jožkovi veľmi chutila pomazánka ;)

V nedeľu sme mali naplánované vyhrať oba zápasy a umiestniť sa tak čo najlepšie. Najprv sme nastúpili proti Kusu Plastu. Tu nám veľmi vychádzala naša zóna, s ktorou sme súperov potrápili (Sury: „Dali ste na nás vašu zónu, ako vždy. My sme sa na ňu nepripravili, ako vždy.“) a zaslúžene sme si zobrali výhru 13:6

Posledný zápas sme mali na pláne o 14:00 s tímom z Košíc – KeFear. Nakoľko sa oni aj my ponáhľali čím skôr domov, začali sme o pár minút skorej zo zápasom. Pokračovali sme s kľudom vo vetre s našou obranou a útokmi. Oba tímy už boli vyšťavené ale zároveň sme chceli obaja vyhrať! Snahu bolo vidieť na našej i súperovej strane, kde musíme pochváliť pekné layotíky :-). Podarilo sa nám vybojovať opäť výhru 13:8.

Po spracovaní výsledkov sme sa nakoniec umiestnili na peknom 3.miestom zo 7 tímov. Na MSR postupovalo prvých 6, no nakoľko NS B Tyro sa nerátalo, smieme povedať, že sa zo všetkými vidíme ďalší víkend na Majstrovstvách v Lazanoch a tešíme sa na vypäté zápasy a kvalitnú hru :-)

 

Finálne umiestnenie:                                                     Spirit of the Game:

1.    Baník Lásky                                                           1.  Baník Lásky  (11,5)

2.    Paskudy                                                                      Kus Plastu

3.    U.F.O.                                                                    2.  North Side   (10,5)

4.    North Side                                                                  North Side B

5.    Kus Plastu                                                                  Paskudy

6.    KeFear                                                                  3.   KeFear          (10,33)

7.    Nort Side B                                                                  U.F.O.

 

Bibika :-)

 

 

 

Created by ryska