You are here

Majstrovstvá Slovenskej republiky ultimate frisbee v kategórii open ( Lazany, 3.- 4.9.2016 )

 

V sobotňajšie septembrové ráno sme sa vydali smer malebná dedinka Lazany pri Prievidzi, aby sme zavŕšili ,,vonkajšiu,, sezónu Majstrovstvami Slovenskej republiky v ultimate frisbee v kategórii open, ktoré sa konali 03.-04.09.2016. Zostava, ktorá reprezentovala tím U.F.O. Špačince:  Bibiána Pinkasová, Soňa Kubišová, Michaela Rafajová, Dominika Šišková, Sara Čurková, Ivan Sekera, Tomáš Lehuta, Jozef Horváth, Martin Uhlík, Samuel Strečanský, Zdeno Lehuta¸ Róbert Molnár a Adam Flajs. 

Formát turnaja pozostával z dvoch základných skupín. Skupina A: Mental Discorders, Baník Lásky, U.F.O. Špačince a Kus Plastu. Skupina B: Outsiterz, Paskudy, North Side a KeFEAR. V základnej skupine odohrali zápasy tímy ,,každý s každým,, .  

Prvý zápas nás čakal o 09:00 hod. na zarosenom rannom ihrisku s tímom Baník Lásky. Po prehre z predchádzajúceho týždňa z kvalifikácie na MSR sme mali za cieľ samozrejme vyhrať. Konštalácia hviezd však nebola naklonená na našu stranu a úvod bol nečakane 5:0 v prospech súpera. Podarilo sa nám samozrejme udržať aj niekoľko našich útokov, na úvodný náskok to však nestačilo a zápas skončil našou prehrou 7:14. Nevešali sme však hlavi, čakali nás predsa ďalšie zápasy, kde sme potrebovali opäť zabrať, či už fyzicky ale aj psychicky.  

Druhý zápas v základnej skupine náš čakal po hodinovej prestávke proti tímu Kus Plastu. Prepočty boli jasné, na prípadný postup do hornej štvorky sme potrebovali výhrať. Nedá sa hovoriť  doslova o do písmena o jednoznačnej výhre, ale hrali sme oveľa lepšie ako v prvom zápase, držali sme si svoje útoky a taktiež sa nám podarilo niekoľkokrát získať útok súpera. Súpera sme nepustili do vedenia a zápas sme ukončili výhrou 12:8. Nedá sa tu nespomenúť ,,prerod,, Ivana na ,,longa,, nakoľko Adam videl miestami na ihrisku len jeho a všetky Adamovi prihrávky smerovali na Ivana do zóny :-)  

Posledným tímom v základnej skupine bol tím Mental Discorders, niekoľkonásobný majster Slovenskej republiky.  Nakoľko sme vedeli, že prípadná prehra nám už nezahrá nijak do karát a zároveň prípadná výhra by zamiešala kartami až keby sme vyhrali o 7 bodov bol náš nástup do zápasu bez zbytočnej nervozity. Zrazu bol na našej strane náskok nad súperom približne o 5 bodov, ak si dobre pamätám :-) Stačila k tomu len trpezlivá hra. Následne sa to začalo pomaly ale isto dramatizovať a v polčase mal súper už o jeden bod náskok 7:8.  A čo ďalej po polčase ? No nič... hrať minimálne tak, ako doteraz.... náskok jedného až dvoch bodov sa presúval z našej strany na stranu súpera, a naopak.... A záver ? Prehra o jeden jediný bod 12:13. Čo nás najviac tešilo bolo to, že sme po celý zápas dokázali ťahať tempo so súperom a možno samotný záver bol už len o šťastí a o tom, na koho stranu sa tentokrát prikloní :-) 

Po zápasoch v základnej skupine, kedy sme si z troch zápasov odniesli jednu výhru a dve prehry sme boli stále v hre o postup do hornej štvorky, delil nás od neho posledný zápas v danom hracom dni s týmom Paskudy. Čo iné sme chceli, ak nie vyhrať :-) Ich hra bola ako vždy veľmi rýchla, padali body či už na jednej, tak aj na druhej strane.  Opäť sme vsadili na zónovú obranu, ktorú sme menili podľa potreby, čo zafungovalo. Baby sa opäť ,,hecli,, v prvom cape a s podporou chalanov sme súpera ,,tlačili,, pri každom jeho útoku. Z tejto fantastickej obrany si Jožko pripísal na svoje konto aj callahan. Zo samotného výsledku zápasu sme sa veľmi tešili, nakoľko výhra 15:7 nás definitívne posunula do hornej štvorky a bojov o popredné priečky.  

Druhý hrací deň už išlo o všetko, ako sa hovorí. Čakali nás dva dôležité zápasy. Prvý zápas opäť s tímom Mental Discorders o postup do prípadného finále. Na rozdiel od predchádzajúceho dňa bol vývoj zápasu úplne iný, ,, na koni,, bol v úvode zápasu jednoznačne súper, ktorý nepodcenil na ihrisku ani jedného nášho hráča. S pribúdajúcimi minútami sa opäť zápas začal dramatizovať. Súpera sme pomaly doťahovali a ďalší vývoj zápasu bol o doťahovaní sa o bod, dva či už z našej strany, ako aj zo strany súpera. Napätie sa dalo krájať. Záver zápasu – skóre 12:12, útok na našej strane. Áno, bohužiaľ súper disk zblokoval a následne skóroval a tak sa prehrou 12:13 rozplynula naša šanca o hru vo finále. Sklamanie v tíme bolo určite cítiť... chceli sme vyhrať, lebo sme na to mali. Robili sme veľa chýb, alebo bolo opäť šťastie na strane súpera... ? ťažko povedať, ale určite si odpovede na tieto otázky zodpovedal každý z nás sám za seba. Hlavy bolo treba dať opäť hore a nabudiť sa do zápasu o 3. miesto kde nás opäť čakal tím Baník Lásky, ktorý nám v predchádzajúcom hracom dni uštedril prehru. 

S Baníkom Lásky sme začali oveľa vyrovnanejší zápas ako v predchádzajúcom hracom dni a do polčasu sme súpera nepustili do náskoku a hra bola o doťahovaní sa po bode. Menší zlom v hre nastal po polčase, kedy nám súper zobral útok dvakrát po sebe. Keďže bola hra veľmi vyrovnaná, začala stúpať nervozita na našej strane. Súperovi vychádzali hody na ,,dlhé,, a my sme si nevedeli udržať svoj útok. V závere zápasu sme už nedokázali dobehnúť náskok súpera a odniesli sme si prehru 10:15, ktorá nás obrala o poslednú šancu získať medailovú pozíciu.

 Záver... každý jeden zápas mal vysokú úroveň, veľa krásnych momentov, vybojovaných súbojov... robili sme ozaj toľko chýb ? Ak by to aj tak bolo, aj pri tých chybách sme dokázali hrať vyrovnanú partiu so súperom.... aké by boli výsledky, keby sme si to ,,nekazili,, pri útokoch ? ťažko povedať.... boli sme sklamaný z toho, že sme mali určite naviac a nedokázali sme to premeniť na ihrisku, zároveň sme dosiahli oveľa lepší výsledok ako spred roka... Na jednej strane veľa pozitívnych momentov, na strane druhej zopáť negatívnych, ale tak to asi malo byť :-)

Sumár výsledkov:

U.F.O. – Baník Lásky                        7:14

U.F.O. – Kus Plastu                          12:8

U.F.O. – Mental Discorders              12:13

U.F.O. – Paskudy                              15:7

U.F.O. – Mental Discorders              12:13

U.F.O. – Baník Lásky                       10:15

Konečné poradie:

1.       Outsiterz

2.       Mental Discorders

3.       Baník Lásky

4.       U.F.O. Špačince

5.       Paskudy

6.       Kus Plastu

7.       KeFEAR

8.       North Side

Výsledky spirit of the game:

1.North Side

2.Baník Lásky

3.Outsiterz

4.U.F.O. Špačince

5.-6.Kus Plastu

5.-6.Mental Discorders

7.-8.KeFear

7.-8.Paskudy

 

Created by ryska