You are here

Manic Miner ( Priechod, 10.-11.08.2016 )

Po roku nás opät vítala dedinka Priechod pri Banskej Bystricia a turnaj Manic Minter organizovaný tímom Outsiterz.  Obavu z chladných nocí v stanoch zatienila radosť z kvalitných zápasov, brindzových halušiek, večernej párty... a takto by sme toho mohli vymenovať oveľa viac. Tím U.F.O. Špačince tentokrát reprezentovali:  Bibiána Pinkasová, Soňa Kubišová, Michaela Rafajová, Tomáš Lehuta, Ivan Sekera, Martin Uhlík, Matej Lietavec, Matej Peterka, Samuel Strečanský, posili zo Zlatých Moraviec, Róbert Molnár Karol Pajerský a taktiež posila z Košíc Zoltán Hanesz – Zoli :-)

Tími boli rozdelené do dvoch skupín.  Skupina A: Outsiterz Classic, Peaceegg,  Paskudy, Leftovers a Baník Lásky. Skupina B: OsZla,  U.F.O. Špačince, Outsiterz, Lol a North Side.  V sobotu sa odohrali zápasy v základnej skupine.  Ako už býva zvykom, štartovali sme už o 09:00 hod. prvý zápasom  s tímom Norh Side.  Tím sám o sebe mladý, bol ešte ,,omladenejší,, ako býva u nich zvykom a pre mnohých hráčov to bol ich prvý zápas. Napriek jasnej výhre nášho tímu 13:3 sme ani zďaleka neboli ,, vo svojej koži,, a nepodávali výkon hodný nášho tímu. Ale samozrejme z úvodnej výhry sme sa tešili.   

Po jednozápasovej prestávke náš čakal maďarský tím Lol. Vedeli sme, že nás čaká o niečo ťažší súper ako v prvom zápase, ale nepodľahli sme negatívnym myšlienkam. Samotný vývoj zápasu bol napínavý, nakoľko sme sa doťahovali po bodoch až kým sa nám nepodarilo získať náskok nad súperom a tak sme si zaslúženie odniesli výhru 9:7.

Do tretice nás čakal slovenský tím Oszla poskladaný z hráčov z viacerých tímov. Po pozitívnom vstupe do zápasu, kedy sme dokázali Oszla potrápiť kvalitnou obranou, sme začali zápas s prvým bodíkom na našej strane.  Až do skóre 4:4 sme držali krok so súperom a hra bola veľmi vyrovnaná.  Potom prišiel zlom v hre, kedy ani nie tak tlakom súpera, ako skôr nevynútenými chybami na našej strane sa začal súper dostávať ,, na koňa,, a vyrovnané skóre sa razom vyšvihlo v náš neprospech na 12:4. Mentálne nastavenie nášho tímu bolo však natoľko silné, že sme dokázali skorigovať tento nepriaznivý stav na 8:15, čo však už na výhru nestačilo.

Na záver dňa sme sa stretli s týmom Outsiterz. Na tento zápas sme sa veľmi tešili, nakoľko vzájomné zápasy napriek tomu, že bývajú fyzicky náročné sú vždy v zmysle fair play a priateľskej atmosféry. Úvod bol opäť vyrovnaný na oboch stranách. Hra bola o doťahovaní sa po bode. Trpezlivou hrou sme sa dopracovali k dvojbodovému náskoku, ktorý sme si udržali až do konca zápasu a na záver sme sa tešili z výhry 11:8.

Nedá sa nespomenúť večerná párty v duchu Zombie, kde mal samozrejme zastúpenie aj náš tím. Veľmi ťažko sa opisuje atmosféra, o ktorú sa postaral náš Maťo s Robom, ale myslím, že za všetko hovorí aj nasledujúca foto :-)

Autor fotografie: Tomáš Malec

Na základe skvelých výkonov z predchádzajúceho dňa, sme si vybojovali druhé miesto v skupine, čo nám zabezpečilo účasť v boji o finále.  V druhý hrací deň náš čakali dva zápasy. Prvý zápas proti tímu Outsiterz classic , v ktorom prípadná výhra znamenala hru o prvé miesto, sa nám nepodarilo vyhrať a pripísali sme si prehru 7:11. Zostávalo nám teda vynaložiť všetky sily v boji o tretie miesto proti tímu Baník Lásky Prievidza. Vsadili sme na ,,zónovú obranu,, , ktorá robila súperovi ,, problém ,, a niekoľkokrát sa nám podarilo zatlačiť súpera do ,,kúta,, .  Súperovi na druhej strane vyšlo niekoľko prihrávok ,, na dlhú,,  avšak aj napriek tomu sa nám podarilo dobojovať zápas do úspešného konca, a výhrou 10:7, sme si z tohto turnaja odniesli konečné 3.miesto :-) 

Ďakujeme za pomoc Robovi, Karolovi a Zolimu .

Výsledky jednotlivých zápasov:

U.F.O. - North Side Turzovka         13 : 3

U.F.O. - Lol                                       9 : 7

U.F.O. - Oszla                                   8 : 15

U.F.O. - Outsiterz                            11 : 8

U.F.O. - Outsiterz Classic                  7 : 10

U.F.O. - Baník Lásky                        10 : 7

Created by ryska