You are here

Mixové halové Majstrovstvá Slovenskej republiky ( Prešov, 27.-28.2.2016 )

Po prvýkrát v histórii sa konali aj Halové Majstrovstvá Slovenskej republiky v kategórii MIX. To znamená, že na ihrisku hrajú stále minimálne 2 resp.3 baby. V tejto kategórii sme si veľmi verili, pretože naše baby sú veľmi dobré baby no a aj tí chalani vedia čo to uhrať :-)

Tento turnaj má aj iné prvenstvá, ako napr. to, že sa po prvýkrát uskutočnil frisbee turnaj aj na východe Slovenska v meste Prešov. To znamenalo, že sme sa na cestu vybrali už v piatok poobede, aby sme v sobotu boli riadne pripravení.

Tím U.F.O. Špačince reprezentovali: Bibiána Pinkasová, Soňa Kubišová, Dominika Šišková, Michaela Rafajová, Tomáš Lehuta, Ivan Sekera, Jozef Horváth, Ondrej Lietavec, Matej Peterka a Martin Uhlík a ako nehrajúca podpora aj Samuel Strečanský. Turnaja sa zúčastnilo sedem tímov, ktoré si zahrali systémom každý s každým z čoho prvý štyria hrali pavúka a posledný traja si zopakovali krížové zápasy medzi sebou.

Hneď prvý zápas U.F.O.Š. nastúpilo proti tímu Paskudy zo Sabinova. Rovnaký úvodný súper ako pred dvomi týždňami v Hlohovci. Začali sme hrať zónu, s čím mal súper veľké problémy a po chvíli sme vyhrávali 4:0. Paskudy to donútilo zobrať „Time“ a prerušiť náš vstup do zápasu. To im na chvíľu pomohlo zbrzdiť našu hru a stiahli na 5:3. My sme však nepripustili žiadnu senzáciu a postupnými bodmi sme navýšili náš náskok až na 9:3. Záver zápasu sme si postrážili a tak zápas skončil naším víťazstvom 12:4.

V našom druhom zápase sme si zmerali sily s tímom KeFEAR z Košíc. Košičania začínali útokom a aj ho premenili. My sme následne z nášho útoku dali rovnako bod a bolo 1:1. Takto to pokračovalo až do stavu 6:6, keď sme vždy doťahovali výsledok súpera. Každý tím hral veľmi dobre, nerobil takmer žiadne chyby a premieňal svoje útoky. Za stavu 6:6 sme to otočili a vyhrávali sme pre zmenu my v pomere 7:6. Následne 7:7, 8:7, 8:8 a situácia sa obrátila. Tento-krát už doťahoval súper nás. Potom sa nám však obrannými zákrokmi podarilo zvýšiť náskok o 2 body až na 10:8. To súpera vyviedlo z rovnováhy a začal kopiť chyby. Veľmi chceli vyhrať a tlačili zbytočne rýchlo disk do zóny čo spôsobovalo ďalšie straty disku. To sme využili a pokojnou hrou sme doviedli zápas do nášho víťazstva 12:8. Košice hrali naozaj skvelo a to nie len tento zápas ale ako sa neskôr ukázalo aj počas celého turnaja. Veď hrať vyrovnané zápasy s takými súpermi ako Mental Discorders, Outsiterz a Špačince nie je len tak.

Tretí zápas sme hrali proti tímu Kus Plastu zo Senice. Stále sme pokračovali v našej hre so zónou a už od začiatku sme vyhrávali. Každý pool presne do kuželky a tam zónou zavrieť súpera v rohu ihriska viedlo k mnohým záhodom disku seničanov. Náš následný útok sme tak vo väčšine prípadov premieňali a tak sme stále náskok navyšovali. Počas celého zápasu nenašli na našu hru účinnú zbraň a zápas sme vyhrali rozdielom 18:4.

Štvrtý zápas dňa bol s týmom Mental Discorders. Zápas sme nezačali dobre a súper si vytvoril náskok v pomere 1:3. Rozdiel 2-3 bodov sme udržovali veľmi dlhý čas. Za stavu 3:6 sme začali troška riskovať čo spôsobovalo našu stratu disku, následná obranná hra nás tak stála veľa síl a súper si stále držal odstup. Zápas sme však do víťazného konca nedotiahli a zaznamenali sme prvú prehru na turnaji v pomere 8:13.  

Posledným sobotňajším zápasom bol zápas proti tímu Northside Turzovka. Už od začiatku sme naznačili, že chceme vyhrať a počas celého zápasu sme si držali od súpera niekoľko bodový odstup. Zápas to však bol veľmi pekný keďže súper hral naozaj rýchlo a behavo. Neváhal sa za diskom aj hodiť a čo je chváli hodné, súperove dievčatá sa chalanom v tomto smere minimálne vyrovnali. Veľmi pekný zápas s mnohými peknými bodmi sme nakoniec vyhrali 12:7.

Prvý hrací deň bol za nami a my sme si pripísali 4 výhry a jednu prehru takže v tíme vládla spokojnosť. Už nás čakala len zaslúžená sprcha, večera a následne Ivanova narodeninová oslava v „Maťovom bufete“ so všetkým čo k tomu patrí.

V nedeľu nás čakal posledný skupinový zápas s tímom Outsiterz. Zápas v ktorom relatívne o nič nešlo (pretože nás bez ohľadu na výsledok čakal spoločný krížový zápas) súper nastúpil s ľahšou zostavou. My sme k zápasu pristupovali podobne, kde sme si chceli nacvičiť aj iné taktiky ako iné formácie zóny, osobné bránenie atď. Súpera sme z počiatku zaskočili našou efektivitou, kedy sme vyhrávali 3:0. Ako plynuli minúty aj naša hra sa zlepšovala a po polovici hry bolo skóre 9:3 v náš prospech. Súper sa snažil nájsť recept na našu zónu ale počas celého zápasu nenašli dlhodobejšie efektívne riešenie. Zápas sme tak vyhrali v pomere 14:5 čo nám pomohlo obsadiť v skupine druhé miesto a tretí boli Outsiteri.

Ako už bolo spomenuté o postup do finále sme sa stretli opäť s tímom Outsiterz. Keďže krížový zápas mali odohrať tímy na druhom a treťom mieste tak sme si zápas zopakovali. Vedeli sme, že súper nenechá nič na náhodu a postaví to najlepšie s čím prišli. A presne tak aj bolo, toto bol úplne iný zápas ako ten predtým. Začínali sme útokom, ktorý sme aj premenili na bod. Potom útočil súper a vyrovnal na 1:1. Následne sme znova vyhrávali a súper opäť doťahoval. Skvelá napínavá hra takto pokračovala až do stavu 7:7. Takmer 100% výkony oboch tímov, minimum pokazených hodov a chytov a krásnych bodov bolo lahôdkou aj pre diváka. Potom sa nám podarilo odpútať až o dva body na 9:7 čím sme dostali súpera pod tlak. Outsiteri však ukázali, že sú skvelým tímom a takýchto ťažkých zápasov majú odohratých ďaleko viac. Ich skvelou hrou otočili až na 10:11. Z nášho následného protiútoku sme vyrovnali zase my na 11:11 a do konca zápasu neostávalo ani 30 sekúnd. Po vypršaní času bol stav skóre 11:11 a súper útočil na víťazstvo. Už boli pred našou zónou keď sa Miške podaril skvelý blok a disk sme dostali pod kontrolu my. Išli sme útočiť a postupnými prihrávkami sme sa dostali až k súperovej zóne kde sme skvelým hodom do zóny preklopili stav skóre na 12:11 čím sme zápas vyhrali. V tíme zavládla obrovská radosť, dostali sme sa do finále po naozaj napínavom a peknom zápase, ktorý si vyslúžil obrovský potlesk aj od divákov na tribúne. 

Vyvrcholením dňa bol nakoniec finálový zápas o konečné 1.miesto, kde sme sa stretli s tímom Mental Discorders. Prvý bod sme dali my a súper doťahoval. Súper si však vytvoril náskok dvoch bodov a my sme vždy iba doťahovali.... za stavu 4:6 sme dali bod na 5:6. Útočil súper a nám sa podarilo dať obranu. Z následného útoku sme dali bod na 6:6 no zahlásená hláška všetko vrátila späť. Súper tak z následnej obrany a bodu znova odskočil na rozdiel dvoch bodov 5:7.  V zápase sme pôsobili ako v kŕči, veľa dropov v súperovej zóne nás stálo dôležité body. Každý z nás chcel dostať zo seba to najlepšie a prispieť k historickému úspechu no akoby to bolo kontraproduktívne. Riskantné prihrávky a naše chyby sme ťažko naprávali v obrane. Množstvo hlášok kúskovalo hru a my sme sa nevedeli dostať do tempa aby sme dokázali so zápasom ešte niečo spraviť. Zápas sme prehrali v pomere 7:10. Boli sme sklamaní, najmä preto, že to vôbec nebola zdrvujúca prehra ako sme zažívali s týmto súperom pár rokov dozadu. Hrali sme dobre. No vedeli sme, že to vieme aj lepšie a to nás mrzelo najviac. Na turnaji sme obsadili konečné druhé miesto čo sme však v konečnom dôsledku zhodnotili ako skvelý výsledok a celkovo sme boli s našou hrou veľmi spokojní. Naše baby sa predviedli a patrili k tým najlepším na turnaji čo nám poskytovalo obrovskú výhodu oproti iným tímom. Naša zónová obrana robila všetkým tímom problémy, no to však vieme. Turnaj v Leviciach (3.miesto), turnaj v Hlohovci (4.miesto) a teraz finálová účasť a (2.miesto) to len potvrdili. Naše výsledky tak naznačujú, že ak nepoľavíme čaká nás veľmi úspešný rok a možno aj prvé veľké úspechy. 

Výsledky tímu:

U.F.O. Špačince-Paskudy                            (12:4)

U.F.O. Špačince-KEFEAR                            (12:8)

U.F.O. Špačince-Kus Plastu                         (18:4)

U.F.O. Špačince-Mental Discorders            (8:13)

U.F.O. Špačince-Northside Turzovka           (12:7)

U.F.O. Špačince-Outsiterz                            (14:5)

U.F.O. Špačince-Outsiterz                           (12:11)

U.F.O. Špačince-Mental Discorders             (7:10)

 

Štatistika tímu:

Celkové skóre:                 95:62(+33)

Zápasy:                                8

Výhry:                                   6

Prehry:                                 2

Remízy:                               0

 

Celkové výsledky:

1. Mental Discorders

2. U.F.O. Špačince

3. Outsiterz

4. KeFEAR

5. Paskudy

6. Northside Turzovka

7. Kus Plastu

Spirit of the game:         Outsiterz

 

 

Ondrej Lietavec

 

 

Created by ryska